Leave your ego at the door !

Coöperatie betekent samenwerking , geen competitie ! Waarom zien we dan overal een “ik versus jou”, een “wij versus zij” mentaliteit, op de werkvloer, in gelijk welke groep, organisatie of bedrijf ? Waarom schieten we constant in een aanvallende/verdedigende houding ? Waarom raken we niet vooruit ? Waarom komen we niet uit een probleem ?

  “Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.”

Albert Einstein

Ons ego denken ziet alles in tegenstellingen : goed/slecht, juist/verkeerd, slachtoffer/dader, aanvaller/verdediger. Het zijn controlerende en bedrieglijke gedachten : we willen groter, beter, sterker zijn dan…we willen meer dan…en we willen steeds ons gelijk hebben ! Ons ego denken houdt ons gevangen in dualiteit en daarom merken we enkel een illusie op, de fictie.

Tegelijkertijd is er een magnetische kracht die ons in deze beperkende staat houdt – collectief bekeken – waardoor we amper opmerken dat we zelf aan deze illusie deelnemen en ze in stand houden.

hqdefault

Zolang we emotioneel verbonden blijven met deze illusies van onze geest blijven deze voortduren. Zolang we erin blijven geloven of zolang we weerstand bieden tegen hen houden we ze in leven.

We blijven reageren, rebelleren, revolteren, we blijven anti, tegen, we verstoten, we verwensen, we blijven vergelding zoeken kost wat kost. We blijven veroordelen: met de vinger te wijzen, beschuldigen, beschimpen en beschamen en aanvallen, we blijven tegenstrijdige partijen hebben.

Zolang je emotioneel reageert op een situatie blijf je het aantrekken in jouw realiteit. Op ieder moment houd je dit zelf in leven. Zolang je een vijand blijft zien in jouw geest waartegen je moet strijden, houd je hem ook gevangen in deze 3d realiteit.

Relax, er is niets te overwinnen, te verdelen, te controleren, het leven is geen gevecht, geen competitie, geen wet van de sterkste !

Ontsnappen is niet meer deelnemen, niet meer “emotioneel” reageren op gebeurtenissen die angst, agressie of pijn uitlokken of opwekken. Het “beweegt” jou niet. Je laat jou niet misleiden. Je identificeert je er niet mee. Je blijft in balans en gefocust op wie je werkelijk bent.

Leave your ego at the door !  Het betekent dat je al jouw vooroordelen, oordelen, emoties, problemen, verleden of toekomst gerelateerd even van je afzet zodat je leeg start en vandaar uit jouw strategie kunt bepalen. Werkend vanuit jouw idee of wens, of een gemeenschappelijk doel, een service die je kunt bieden. Het eigenlijke resultaat voor ogen ziend, gefocust op service en samenwerking.

Ja, laat jouw ego denken even buiten ! Het betekent dat je niet meer afgeleid bent door eindeloos getater en dat je stopt om de bal naar elkaar terug te kaatsen. Het betekent dat je vlugger de waarheid zal zien en dat je je eerlijk gaat uiten.

Het betekent dat je naar “the heart of the matter”, de kern van de zaak gaat ! Het betekent dat je de geest (spirit) van jezelf/jouw groep/organisatie als “oorzaak” gaan zien van al wat er nu werkelijk gaande is…

Phuro! Be inspired!

 

 

 

 

 

 

Advertentie

Auteur: Wiena

Be inspired ! Wiena Robert, mental coach & life coach, Belgium. Topics : Mental strength, emotional detachment, personal growth & transformation, spiritual development & awakening. Website EN : www.phuro.be Op de site BALANS IN SPORT EN LEVEN sta ik jullie als mental coach & life coach met raad en daad bij en werken we aan jullie mentale kracht, emotionele weerbaarheid en persoonlijke groei ! Jullie vinden er heel wat interessante artikels, tips en weetjes, checklisten en dossiers terug. Website NL : https://balansinsportenleven.wordpress.com

2 gedachten over “Leave your ego at the door !”

  1. Wat een mooie inhoud zeg. Het geeft mij zoveel hoop. Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. Dank je voor het herinneren Wiena.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: