Phuro! Mental coaching : Balans in sport en leven!

MENTAL COACHING

Personal empowerment & performance coaching

 

 12193730_1202824616401536_6936102158844655336_n

De grootste misvatting over coaches (op om het even welk vakgebied) is dat we al te graag advies geven en alles beter weten !

We denken als coach anders : iedereen bezit van nature uit de kracht en mogelijkheid om zelf problemen te overwinnen. Jij weet al als geen ander wat de oplossing is voor de uitdagingen die op jouw pad komen. Een coach staat enkel op de zijlijn en biedt jou tools aan zodat jij makkelijker beslissingen kunt nemen die volledig in lijn liggen met jouw vooropgestelde waarden en doelen.

Een coach wijst jou op “kromme”redeneringen, overtuigingen en geloofssystemen over jezelf die jou niets meer opbrengen,  leert jou te focussen op kansen en leert jou te denken in mogelijkheden. (anders gezegd het aanleren van een “growth mindset”)

Iedereen weet ondertussen dat talent alleen van jou geen topsporter gaat maken. De weg naar de top ligt immers vol uitdagingen en vraagt voortdurend jouw inspanning, wilskracht, motivatie en veerkracht.

Michael Phelps, olympisch zwemkampioen zei ooit : “mensen zeggen dat ik een groot talent ben maar ik geloof dat uitmuntendheid niets te maken heeft met talent. Het gaat over wat jij kiest te geloven en hoe vastberaden je bent om jouw doel te bereiken, zo krachtig is jouw geest !”

Misschien ben je vandaag wel de beste speler van jouw team en vertelt iedereen dat jij  de kwaliteiten bezit om het helemaal waar te maken, je bent als het ware geboren met de bal aan je voet…

Dan op een dag word je gescout en kom je terecht bij dé ploeg waarvan je had gedroomd. Je merkt dat daar spelers zijn die sneller zijn én beter zijn dan jou. Je moet deze keer een tandje bijsteken om op hun niveau mee te draaien . Jouw zelfvertrouwen krijgt een flinke deuk, je begint te twijfelen aan jezelf en de angst om te falen steekt de kop op. Je komt steeds met minder plezier trainen en je denkt aan opgeven…

Tijd voor wat onderzoek bij jezelf en om wat jij gelooft bij te stellen !

 

Jouw team speelt de zes eerste matchen van het seizoen supergoed en wint alle matchen. Nadien gaat het echter bergaf en kunnen jullie geen punten meer binnenhalen bij toekomstige matchen die gemakkelijker leken te zijn dan de vorige….

Tijd voor onderzoek bij jullie team en waarin jullie geloven bij te stellen  !

Wil jij of jouw team meer te weten komen over mental coaching, ga kijken op de site BALANS IN SPORT EN LEVEN voor meer info, hulpmiddelen, tips en weetjes of vul  onderstaand formulier ! Wij contacteren jou zo snel mogelijk !

Bekijk ook ons volledig dossier mental coaching : Mental coaching in sport tips & tricks

 

Advertentie
%d bloggers liken dit: