Workshops

Workshop :

Omgaan met gedachten & gevoelens (voor alle leeftijden) :

download

  • Leer om op een snelle en speelse manier negatieve gevoelens los te laten !
  • Leer wat deze energievreters zijn en hoe je deze kunt aanpakken !
  • Leer om ze voor eens en altijd los te laten !

Samen met ons werkgroepje (minimum 6 pers) gaan we op onderzoek :

  • Wat zijn gedachten en gevoelens ?
  • Welke invloed hebben ze op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid ?
  • Zijn gedachten en gevoelens controleerbaar ?
  • Kunnen we slechte gedachten en gevoelens een halt toeroepen ?
  • Hoe zetten we onszelf onder druk, hoe blazen we weer stoom af ?
  • Word ik door gevoelens los te laten ‘gevoelloos’ ?
  • Wat gebeurt er als ik gevoelens loslaat ?

Enz…

girl-standing-alone-in-rain-sad-amotional-pictures-for-love-failure

Voel jij een knoop in jouw maag als je aan jouw problemen denkt, blijft het constant malen in jouw hoofd, vind je het moeilijk om het piekeren te laten en die negatieve gevoelens te stoppen ?

Zou je liever in balans zijn en je niet laten leiden door negatieve gevoelens die altijd op het slechtste moment lijken op te duiken ?

Dan is deze workshop absoluut iets voor jou ! Als begeleider van de workshop zorg ik ervoor dat jullie veel te weten komen over gedachten en gevoelens,  maar ook onlosmakelijk met hen verbonden geef ik veel informatie over energie, frequentie en vibratie ! Ik zie er ook op toe dat jullie – als jullie gevoelens loslaten –  jullie op ieder moment veilig voelen, en niemand hoeft hiervoor in detail te treden met medecursisten of mij over bepaalde situaties en problemen in hun leven !

635706183435158353-1750203599_toxic-imgopt1000x70

Emoties kunnen je vooruithelpen of juist tegenhouden. Jouw emotionele reacties zijn het resultaat van wat je gelooft dat waar is en van waar je op dat moment de meeste aandacht op richt.

Per dag switch je duizend maal van de ene gedachte en emotie naar de andere zonder je je hiervan bewust te zijn. Zo’n wissel noemen we ook wel een shift in  het Engels. Je neemt als het ware iedere keer opnieuw een andere “staat van zijn” aan. Je voelt je prettig of juist niet prettig, boordevol energie of juist lusteloos, blij of boos. Wat we vaak niet weten is dat onze negatieve gedachten en emoties onze kracht wegneemt. De eerste stap is dus dat we ons bewust moeten worden van deze emoties.

We gaan even op onderzoek : negatieve emoties maken dat je minder helder gaat denken, minder efficiënt beslissingen gaat nemen en minder duidelijk gaat communiceren. Ze zijn ook echt slecht voor het goed functioneren van je lichaam : er treedt verminderde lichaamscoördinatie op en er is hogere kans op hoge bloeddruk en hartziekten.

girl-101690_1280-e1431973324227

Angst en verdriet  zijn bv letterlijk grote energievreters. Ze zijn de demonen die jouw energielevel verlagen ! Je kan soms een zwaarte voelen, je hebt donkere gedachten, kortom van kracht is er geen sprake. Deze emoties kunnen je immobiliseren. Zeg maar enkele woorden luidop en voel wat ze betekenen : Ik kan het niet, ik ben een loser, ik voel me machteloos, ik heb hartzeer, och arme ik, ik voel me verraden, ik wil hier ontsnappen, ik ben in paniek, ik twijfel…

Blijf je te lang stilstaan bij deze emoties dan geef je je controle over aan anderen want je hebt zelf te weinig energie. Je voelt je een slachtoffer en je vindt het onmogelijk om dit te veranderen.

Bij woede heb je al wat meer energie voor handen maar deze gebruik je meestal of overwegend om controle te houden over anderen. Misschien denk je wel dat je sterk bent als je bv gemeen bent, op wraak belust bent of gefrustreerd bent maar dat is helaas niet waar !

52d94b6f73270

Positieve emoties zijn diegenen die ons energie geven en ons goed laten voelen over onszelf ! Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor : verbeterde prestaties, grotere creativiteit en probleemoplossend vermogen, flexibel denken, verbeterd geheugen en verhoogde immuniteit tegen ziektes.

Misschien denk je wel : hoe kan ik me in godsnaam goed voelen als ik verdrietig ben of geïrriteerd ? Wel eigenlijk kunnen we er bewust voor kiezen, met een beetje oefening kun je leren die positieve gevoelens zelf op te roepen !

Contacteer me voor meer info !

Phuro! Be inspired!

Eén gedachte over “Workshops”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: