Transformatie met yoga

“Het doel van yoga is de mens te herstellen in zijn oorspronkelijke staat van volmaakte zaligheid. Dit doet het door de mens te bevrijden uit zijn verwikkeld zijn in het lichaam, de zinnen en de geest.”

Chidananda

Beginners-guide-to-7-chakras.png

Kalm en zelfzeker blijven in een crisis situatie, geen onverwachte uitbarstingen meer, geen tekenen van innerlijke onrust, minder lichaamspijn, meer energie,… Dit zijn maar een paar van de vele voordelen die yoga jou kan bezorgen.

Yoga komt uit het Sanskriet en kan men vertalen als “eenheid” of samenbrengen. Yoga kan de harmonie herstellen in ons lichaam en ons algemeen gevoel van welbehagen doen terugkeren. Het doet dit door balans te brengen in geest, ziel en lichaam. De kracht van yoga is te danken aan de asana’s (de verschillende lichaamshoudingen en stretchoefeningen) in combinatie met een evenwichtige ademhaling en geestelijke concentratie.

Bewust ademhalen : het is de snelste manier om ons terug te concentreren op het heden en om ons lichaam in een rustige staat van zijn te brengen en het te leren de spanning los te laten.

Yoga kan onze gedachten tot stilte brengen, waardoor we even de drukte, de problemen, de stress van het alledaagse leven achter ons kunnen laten. Wanneer we niet gestoord worden door onze gedachten, kunnen we ons beter concentreren en gemakkelijker een meditatieve staat bereiken, wat de oorspronkelijke bedoeling is van yoga oefeningen.

Het oefenen van de asana’s vergt concentratie en toewijding. Naast onze ontspannen houding en onze stille geest, leren we onszelf te beheersen en leren we via zelfdiscipline ons terug emotioneel weerbaar te maken.

578785_442320482457847_24306890_n

Is yoga gemakkelijk te beoefenen ? Voor beginners bestaan er al een reeks eenvoudige oefeningen. Laat je echter niet misleiden door sommige moeilijke poses, oefening baart kunst ! Yoga leer je met vallen en opstaan – letterlijk en figuurlijk – maar eens je de oefeningen onder de knie hebt, zal je merken dat je een krachtige, nieuwe vaardigheid hebt ontdekt die jouw levenskwaliteit fel zal kunnen verbeteren.

Onthoud dat als je verandering wil bewerkstelligen, je veel aandacht en tijd in jezelf dient te stoppen, maar niets is onmogelijk !

Never, Ever Give Up !

Phuro! Be inspired!

246494_457184180971477_2034181525_n

Diamond Dallas Page Youtube

Diamond Dallas Page Facebook

 

Advertentie

Auteur: Wiena

Be inspired ! Wiena Robert, mental coach & life coach, Belgium. Topics : Mental strength, emotional detachment, personal growth & transformation, spiritual development & awakening. Website EN : www.phuro.be Op de site BALANS IN SPORT EN LEVEN sta ik jullie als mental coach & life coach met raad en daad bij en werken we aan jullie mentale kracht, emotionele weerbaarheid en persoonlijke groei ! Jullie vinden er heel wat interessante artikels, tips en weetjes, checklisten en dossiers terug. Website NL : https://balansinsportenleven.wordpress.com

4 gedachten over “Transformatie met yoga”

  1. Yoga is bewust worden van je lichaam. De ademhaling laat energie stromen. Dit met de oefeningen geeft je kracht en leert je innerlijk lichaam te kennen.

    Aum Shanthi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: