Laat de rook om jouw hoofd verdwijnen.

Is voor jou de levensweg op dit moment mistig ? Is er te veel rook om jouw hoofd ? Ben je het spoor bijster ? Dobber je ergens doelloos rond ? Heb je al gedacht om hulp van een coach in te schakelen, maar durf je niet goed ? Vraag je je af wat een coach eigenlijk doet ?

Wij hebben geen magische pil die jou onmiddellijk van jouw zorgen verlost, we hebben geen glazen bol om in de toekomst te kijken, we zijn geen therapeuten die in jouw verleden gaan duiken, we zijn echt niet meer dan jij misschien denkt.

Alleen jij kan weten wie je bent, wie je wil zijn en waar je heen wil gaan !

Wat doet een coach dan wel ?

We zijn er om echt naar jou en jouw verhaal te luisteren, want zeg nou eerlijk : wie is er in jouw omgeving tegenwoordig echt geïnteresseerd in wat jij allemaal meemaakt ?

Uit beleefdheid wordt er vaak gevraagd : “Hey, dat is lang geleden, hoe maak je het ?” Gevolgd door : “Heel goed en met jou ?” “Uitstekend, het was leuk jou te zien, daaag !” Mocht je jouw eerlijke gevoelens uiten en zeggen : “Wel het gaat me helemaal niet zo voor de wind en ik voel me helemaal niet lekker, ik ben……”, dan denken de meesten al : “Oh, nee daar gaan we weer, hier had ik niet om gevraagd !”

Ze zijn gewoon om enkel een vluchtig hallo te zeggen maar niemand is echt geïnteresseerd in jouw ware gevoelens. Ze weten niet goed hoe ze hier moeten mee omgaan of ze zijn hoogstens geïnteresseerd in de “small talk” of in de roddels die ze achteraf kunnen vertellen.

We zijn er om jou te wijzen op jouw hulpmiddelen : we hebben het niet over speciale talenten en superkrachten, maar over tools die wij allemaal hebben en waar we allemaal gebruik van kunnen maken….we zijn gewoon verleerd ze te gebruiken. Zie ons als een rechtermuisknop die je kan herinneren welke opties je allemaal hebt nu, op dit moment, om in dit levensspel jouw queeste tot een goed einde te brengen. Ja we staan misschien aan kant en we laten het echte werk aan jou over, maar :

We zijn er om jou inspiratie te geven en moed wanneer het nodig is, we staan steeds klaar om een peptalk te geven als het wat minder gaat of we geven extra motivatie. Soms zijn we er alleen maar om te zeggen : “Je staat er niet alleen voor.”

We weten dat jij alles in je hebt maar we weten ook dat alles niet meteen op poten kan vallen, daarom zijn we geduldig en herhalen we vaak nog eens de belangrijke dingen en zetten we alles nog eens op een rijtje voor jou. Doordat we objectief maar met empathie naar jouw levensloop kunnen kijken, zien we vaak het volledige plaatje en kunnen we jou wijzen op eventuele valkuilen of triggers waar je steeds mee te maken krijgt.

We gaan een oprechte verbinding aan en voelen ons gelijk. In mijn blogs schrijf ik vaak over persoonlijke ervaringen en deel ik soms mijn diepste gevoelens. Als je heel intuïtief schrijft en werkt vanuit het hart, als je je openstelt en jouwe ware gevoelens uit, dan bied je ook andere mensen de mogelijkheid om dit te doen. Oprechtheid kan je niet faken. Echte gevoelens raken een gevoelige snaar en herinneren mensen aan hun eigen natuur. Het maakt dat we ware verbindingen aangaan en niet enkel reageren op wat ons scheidt.

We kijken doorheen “valse” gevoelens. Echte gevoelens zijn zeker herkenbaar ! Vaak vertellen mensen een verhaal, letterlijk uit hun duim gezogen, ze vertellen leugens of maken zichzelf iets wijs. Maar ook al vertellen ze het meest trieste verhaal, wanneer dit niet matcht met hun ware gevoelens en er vallen krokodillentranen… Weet dat dit op ons geen vat heeft…we gaan steeds voor de waarheid en gaan op zoek naar wat jou werkelijk tegenhoudt !

Hoe werk ik als coach ?

Mijn werk met jou is drieledig, gericht op het evenwicht herstellen tussen jouw geest, jouw gevoelens en jouw lichaam.

Stille geest : we leren onze geest tot stilte brengen en we houden grote kuis in gedachten en geloofssystemen. Onderweg kunnen we dus wel wat stof laten opwaaien, maar we kunnen ook heel wat moois van onder het stof halen !

Open hart : ons hart is onze connectie tussen onze geest en onze emoties : we leren dat emoties energie in beweging in, we leren dat wanneer emoties vast komen te zitten, ze blokkades in ons lichaam veroorzaken. We leren deze emoties los te laten ! We leren  onze ‘eigen’ gevoelens te herkennen.

Ontspannen lichaam : we leren luisteren naar de wijsheid die ons lichaam ons te vertellen heeft, we willen weten hoe het zich echt voelt en het terug leren te ontspannen.

Als we terug in balans zijn en vanuit het hart gaan leven, leren we terug een positieve focus te houden en leren we terug meer vreugde in ons leven te brengen. Het leert ons de communicatie met onze ware natuur te herstellen.

“Valt het je op dat de zon feller schijnt 
als de rook om je hoofd is verdwenen. 
Valt het je op dat de wind harder waait 
als je hem tegen hebt in plaats van mee. 
’t Is koeler in huis dan aan zee 
als de rook om je hoofd is verdwenen”

Phuro! Be inspired!

info@phuro.be

Advertentie

Auteur: Wiena

Be inspired ! Wiena Robert, mental coach & life coach, Belgium. Topics : Mental strength, emotional detachment, personal growth & transformation, spiritual development & awakening. Website EN : www.phuro.be Op de site BALANS IN SPORT EN LEVEN sta ik jullie als mental coach & life coach met raad en daad bij en werken we aan jullie mentale kracht, emotionele weerbaarheid en persoonlijke groei ! Jullie vinden er heel wat interessante artikels, tips en weetjes, checklisten en dossiers terug. Website NL : https://balansinsportenleven.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: