De sleur beu ?

“Gelukkig worden begint met de vraag: wat houdt mij tegen?”

Neale Donald Walsch

Suf, inspiratieloos, verveeld, geïrriteerd, moe… Klinkt het jou bekend in de oren ?
Ben je de sleur beu in jouw leven ? Heb je er genoeg van precies te weten hoe elke dag zal verlopen nog voor je hem hebt geleefd ?

Leef jij ook op automatische piloot ? Steeds hetzelfde eten, diezelfde kleren dragen, steeds diezelfde sex positie, geen andere mensen ontmoeten, iets niet doen omdat je denkt het niet te kunnen…

Waarom kunnen we niet iets doen omdat we het gewoon leuk vinden ? Zonder die drang om te presteren, zonder ons af te vragen wat de ander ervan zal vinden en steeds te wachten op goedkeuring rondom ons ?

Voor de buitenwereld dienen we bijna perfect te zijn, falen wordt weinig of niet getolereerd, een drang naar ontdekking, mysterie en groei wordt de kop ingedrukt : “Ach wat maak jij jezelf toch iets wijs, dat lukt nooit, wat als het de mist indraait…?” Herken je al deze vooroordelen ?” 

Door onze drang naar zekerheid en onze angst om te falen blijven we immobiel en vermijden we risico’s te nemen. Het oude vertrouwde sluit ons af voor alle groei.

Vrienden en familieleden blijken jouw grootste struikelblokken te zijn en zijn vaak diegenen die jou het hardst doen twijfelen wanneer je aan een nieuwe uitdaging begint. Het lijkt erop dat zij aan de kant staan met een vishengel, wanneer je wil proberen de overkant te bereiken, werpen zij hun hengel uit om jou terug zo snel mogelijk op het droge te krijgen !

Ze kunnen jou overtuigen om in jouw bokaal te blijven en iedere dag dezelfde rondjes te blijven draaien, je hebt misschien niet meteen reden tot klagen, je wordt in jouw meeste behoeften voorzien…Maar iedere dag opnieuw wordt er op een knop geduwd : herhaling, herhaling, herhaling…

Wat als je even op pauze kon drukken om uit te vissen wie jij werkelijk bent en wat jij werkelijk wil ?

“Wanneer ik jou de schuld geef van mijn gevoelens, maak ik mezelf tot slachtoffer. Wanneer ik verantwoordelijkheid neem voor mijn gevoelens, schep ik kansen voor verandering.”

Barry Neil Kaufman

Je zou kunnen leren dat als je jou uit jouw vertrouwde omgeving onttrekt, een andere wereld voor jou zou kunnen open gaan. Je zou iedere dag iets nieuws kunnen ontdekken en veel bijleren.

Je zou jou niet bedreigd of geïntimideerd voelen doordat een grotere vis in jouw vijver komt zwemmen. Je hebt inmiddels geleerd wat eigenwaarde is, moed, lef en veerkracht !

Je zou tot het besef kunnen komen dat verandering en risico’s niet tot de dood leiden, maar wel de starheid om het mijden van het onbekende.

Als je volledig in jezelf gelooft, valt niets buiten je mogelijkheden. Zoek geen reden buiten jezelf om iets niet te doen dat je graag wil…

Je bent van nature uit 100% potentieel maar de zure appel waar je moet doorheen bijten komt vaak in de vorm van weerstand en beperkingen die je jezelf oplegt én als jij niet 100 excuses verzint waarom je iets wel of niet doet, dan doet een ander het wel voor jou !!

Phuro! Be inspired

Advertentie

Auteur: Wiena

Be inspired ! Wiena Robert, mental coach & life coach, Belgium. Topics : Mental strength, emotional detachment, personal growth & transformation, spiritual development & awakening. Website EN : www.phuro.be Op de site BALANS IN SPORT EN LEVEN sta ik jullie als mental coach & life coach met raad en daad bij en werken we aan jullie mentale kracht, emotionele weerbaarheid en persoonlijke groei ! Jullie vinden er heel wat interessante artikels, tips en weetjes, checklisten en dossiers terug. Website NL : https://balansinsportenleven.wordpress.com

3 gedachten over “De sleur beu ?”

    1. Niemand weet nog hoe ze zich eerlijk kunnen uiten of durven hun ware zelf niet tonen. De vraag : “stel je eens voor”, zou ik enkel met een grote glimlach en stralende ogen beantwoorden, dat zou al voldoende moeten zijn…

  1. Ik moet altijd lachen als men deze vraag stelt en hoe mensen eigenlijk geen houding weten te nemen. Wat ze allemaal dan zeggen is nog meer om te lachen. Dat je deze vraag met enkele woorden en met een grote glimlach beantwoorden kan.

    Aum Shanthi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: