Er zijn voor iemand in nood

‘Not all of us can do great things. But we can do small things with great love.’

Mother Theresa

Het leven zit vaak vol rare wendingen. Soms gebeuren er dingen rondom jou waarvan je denkt : Hoe kan dat nu ? Hoe is dat toch mogelijk ? Het leven is niet eerlijk…Wanneer een vriend of familielid in moeilijkheden verkeerd bijvoorbeeld weet je niet goed wat te zeggen of wat te doen om de persoon te helpen. Je loopt maar wat te ijsberen, je maakt jezelf nerveus door het eindeloze gepieker.

Het probleem is dat je hierdoor in een eindeloze loop komt van negatieve gedachten en gevoelens en dit gaat de persoon waarover we ons zorgen maken niet meteen verder helpen.

Weet dat alles en iedereen energie is : wijzelf zijn energiewezens, onze gedachten zijn energie, onze gevoelens zijn energie. Alles is energie, ook datgene wat we materie noemen. Vaste structuren vibreren echter op een lagere frequentie zodat ze voor ons toch zichtbaar zijn. Wat wij met onze ogen kunnen zien en opmerken bedraagt maar 1% van het totale spectrum dat zich in het universum bevindt. Deze onzichtbare energieën moet je binnen in jezelf aanspreken om verandering aan te brengen of om in de richting te sturen die jij wenst.

Als je mij kent of mijn blogs al gelezen hebt, dan weet je ondertussen dat ik niet geloof in een God buiten onszelf die ergens hoog in de hemel zit en ons met de vinger wijst. We zijn onze eigen autoriteit en creëren met onze geest de dingen die we in onze wereld zien. De schuld op God steken voor wat er met ons en onze dierbaren gebeurt is nutteloos. Wat we God noemen is in werkelijkheid de universele kracht die beschikbaar is voor ieder van ons, in ons en rondom ons. De universele kracht zal er voor zorgen dat zij alles naar jou toetrekt dat in overeenstemming is met jouw ware gevoelens.

Hoe kunnen we er dan werkelijk zijn voor iemand in nood, zelfs als we niet bij de persoon aanwezig (kunnen) zijn, wat moeten we doen ?

Mensen die nog nooit energetische oefeningen hebben gedaan, kijken me vaak ongelovig aan. Ze denken hoe kan zoiets eenvoudig en simpel ons helpen ? Ze geloven niet in de scheppende kracht van hun geest en ze geloven nog minder in de magnetiserende kracht van hun gevoelens. Toch wil ik je vragen om de oefeningen te proberen, met een open geest en de juiste intenties. Een gemakkelijke oefening om mee te starten en waar ook kinderen goed mee overweg kunnen is een visualisatie met gebruik van een teddybeer. De teddy zal dienen als surrogaat voor de persoon waar jij liefde gaat naar sturen. Je kan deze oefening alleen doen, indien meerdere personen dit doen voor de persoon in kwestie des te krachtiger deze visualisatie zal zijn.

a9a1b52f6556f14e76b78a537d2a865d

Ga zitten op een stoel of in een zetel. Als je met meerdere personen bent kan je ook in een kring gaan zitten. Neem de teddybeer op jouw schoot en zorg ervoor dat je in een rustige, stille staat bent. Je kan het beste beginnen door enkele malen langzaam en diep adem te halen zodat je tot rust komt.

Concentreer jou nu op jouw eigen hart en roep gevoelens op van dankbaarheid, appreciatie, liefde, empathie. Dit hoeft nog niet voor de persoon in kwestie te zijn, belangrijk is gewoon dat je het goede gevoel kunt vasthouden, denk aan wat jou echt goed doet voelen.

Wanneer je je in deze liefdevolle houding bevindt, maak je nu jouw intenties kenbaar voor de persoon. Dit doe je door met gesloten ogen jou de persoon voor de geest te halen en jou te concentreren op het punt tussen jouw ogen. We noemen dit punt niet voor niets “het derde oog”. Stel je nu de persoon voor zoals jij hem wenst te zien. Als de persoon bv in het ziekenhuis ligt, stel hem dan NIET bedlegerig voor maar WEL zoals jij wenst dat hij is : blij, gezond, vol energie. Wat zou je bv aan het doen zijn met deze persoon wanneer deze bij jou zijn ? Zouden jullie spelen, plezier maken,…?

Plaats nu jouw handen op de hartstreek en buikstreek van de teddybeer die dient als plaatsvervanger voor de persoon waar je nu al deze positieve energie gaat naartoe sturen. Beeld je in dat jij en de teddy omringd worden door een mooie ballon vol gouden licht, het is een stralend warm licht dat overal binnendringt. Blijf je focussen op de intentie voor deze persoon en de goede gevoelens die erbij horen. Je kunt gerust glimlachen terwijl je deze oefening doet ! Als je in groep bent stel jullie dan voor dat jullie allemaal in deze stralende bol zitten !

Het is niet nodig dat je woorden gebruikt indien jouw intenties en gevoelens synchroon zijn met elkaar maar het kan in sommige gevallen wel helpen om de focus te behouden. Zorg er dan wel voor dat deze woorden steeds positief zijn en in de tegenwoordige tijd. (Je bent gezond, je bent vol energie, je straalt, wat zie je er goed uit,…)

Doe deze oefening zolang deze comfortabel voelt, een tiental minuutjes is zelfs al voldoende. Weet en geloof dat de universele kracht zijn werk doet en dat vanaf het moment dat jij deze oefening doet deze energie reeds ter plaatse is bij de persoon. Deze oefening is niet gebonden aan plaats en tijd.

Doe deze oefening ook regelmatig voor jezelf, iedereen kan zelfliefde en een dikke knuffel gebruiken ! Andere visualisaties vind je hier : Visualisaties met het infinity symbool

Phuro! Be inspired!

 

 

 

Advertentie

Auteur: Wiena

Be inspired ! Wiena Robert, mental coach & life coach, Belgium. Topics : Mental strength, emotional detachment, personal growth & transformation, spiritual development & awakening. Website EN : www.phuro.be Op de site BALANS IN SPORT EN LEVEN sta ik jullie als mental coach & life coach met raad en daad bij en werken we aan jullie mentale kracht, emotionele weerbaarheid en persoonlijke groei ! Jullie vinden er heel wat interessante artikels, tips en weetjes, checklisten en dossiers terug. Website NL : https://balansinsportenleven.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: