Superhelden aan het werk

“Be imaginative, set no limits, have fun !”

Stan Lee

Hoe krijgen we toegang tot onze superkrachten ? Volgens Dwayne Johnson aka “the Rock” is dit het advies dat de vader van alle hedendaagse superhelden, Stan Lee, aan hem heeft toevertrouwd !

Be imaginitive – gebruik jouw verbeelding

Start vanaf het einde ! Denk aan het eindresultaat. Focus op wat je wil bereiken en begin het dan te visualiseren. Visualiseren is jouw verbeelding gebruiken. Belangrijk hierbij is de intentie, wat jij wil bewerkstelligen. Maak dus in jouw verbeelding een mooie, gedetailleerde film van hoe JIJ het wil !

Meer info over visualisaties vind je bij superheld Deadpool !

No limits – Geen beperkingen

We beoordelen of bekritiseren onszelf op allerlei manieren, we saboteren onszelf door geen vertrouwen te hebben in onze mogelijkheden of steeds te blijven twijfelen aan onszelf. Met woorden geven we commando’s aan onszelf, sturen we onszelf aan, we noemen deze zelfsuggesties.

Je kan voelen wat voor invloed gedachten en woorden hebben op jouw lichaam :

Verdorie, wat ben ik toch een… Ik kan het niet, ik zal het niet, het is hard, ik geloof niet dat, ik ben sceptisch, ik vind dat niet leuk,…

Deze zelfsuggesties stoppen groei, ze zijn beperkend en creëren blokkages, ze zijn aangeleerd (geconditionneerd) gedrag en houden je tegen iets te bereiken, ze stoppen jou ook om verder iets te leren.

ik probeer, ik zal proberen, ik kan proberen, te hard proberen, ik zal een poging wagen,…

Het favoriete woord van de eeuwige twijfelaar is proberen. Proberen is geen vertrouwen hebben. Je blijft bezig om ergens te raken maar je raakt er nooit, het geeft weinig of geen resultaat, het is herhalend, het is een race zonder eind, je blijft rondjes lopen, …

Ik kan het, ik ben, ik geloof, ik kan alles, ik doe het, het is gedaan,…

Doen is weten dat je iets kunt, erop vertrouwen dat je het kunt, deze woorden zijn stimulerend en opbouwend voor ons lichaam, het betekent dat we vertrouwen in onze intuïtie en in onze natuurlijke mogelijkheden.

Have fun – Maak het plezant

Onze zelfsuggesties sturen dus onze geest en lichaam aan. Naast onze focus op het eindresultaat en onze positieve zelfpraat, rest er nog een andere activerende factor en dat zijn onze gevoelens. Positieve gevoelens zullen als een magneet werken op wat je wil aantrekken of bereiken. Je zal nooit blijvende resultaten behalen wanneer je iets tegen jouw zin doet. Wanneer je echter iets doet met plezier, wanneer je je echt goed voelt dan is dat ook overtuigend voor jouw lichaam en straal je dat ook uit !

 

 

Advertentie

Auteur: Wiena

Be inspired ! Wiena Robert, mental coach & life coach, Belgium. Topics : Mental strength, emotional detachment, personal growth & transformation, spiritual development & awakening. Website EN : www.phuro.be Op de site BALANS IN SPORT EN LEVEN sta ik jullie als mental coach & life coach met raad en daad bij en werken we aan jullie mentale kracht, emotionele weerbaarheid en persoonlijke groei ! Jullie vinden er heel wat interessante artikels, tips en weetjes, checklisten en dossiers terug. Website NL : https://balansinsportenleven.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: