Blijf in het NU

Bewust ademhalen : het is de snelste manier om ons terug te concentreren op het heden en om ons lichaam terug in een rustige staat van zijn te brengen. Er zijn een heleboel eenvoudige ademhalingstechnieken te vinden. Wie mindfulness kent, zal er wellicht al gedaan hebben. Zie o.a. De volledig bewuste ademhaling van Thich Nhat Hanh in het boek “Het wonder van Mindfulness”.

geweldlooscommunicerenAls we ons instellen op positieve gevoelens, ons focussen op ons hart en gevoelens van liefde, geluk, dankbaarheid en empathie voelen, zijn we meer in balans, er is sprake van hartcoherentie. In deze staat werken onze energiecentra perfect samen (geest, hart, lichaam). We spreken ook van in flow zijn, alles is in harmonie.

Met onze zintuigen nemen we de wereld waar. Wat we echter in onze realiteit zien, heeft geen controle over ons. We zien enkel een reflectie van wat we diep van binnen zijn. De omstandigheden of mensen veranderen rond ons heeft dus helemaal geen zin. Alles heeft zijn oorsprong in de geest van diegene die observeert ! Observeer jezelf en je omgeving totdat je inziet dat alles een intieme band heeft met de wereld in jezelf !

Waar gaat je aandacht naar toe ? Dingen in het verleden, of in de toekomst ? Ben je constant aan het piekeren of vitten ? Jouw gedachten zitten gevangen in de illusie van “tijd” door steeds het nu te beoordelen. Doordat je jouw geest in het verleden of de toekomst brengt, plaats je zelf condities op het huidige moment. Het ego kan moeilijk in het nu leven omdat het een gewoonte gemaakt heeft om te oordelen ! Het moment dat je het NU beoordeelt, leef je niet meer in het NU. Observeer het NU, observeer jezelf zonder te oordelen en alles valt op zijn plaats.

 

 

GOB3

 

Probeer het maar zelf uit bij jouw volgende meditatie, wanneer je probeert je geest stil te krijgen, komen er toch steeds gedachten voorbij. Wanneer je deze bewust bekijkt, zal je opmerken dat deze nooit om het heden gaan… alleen wanneer je stil bent en luistert kan je horen wat vanuit je ziel komt !

Foto boek “Dier en Nu” Eckhart Tolle (original Guardians of Being)

Phuro! Be inspired!

 

Advertentie

Auteur: Wiena

Be inspired ! Wiena Robert, mental coach & life coach, Belgium. Topics : Mental strength, emotional detachment, personal growth & transformation, spiritual development & awakening. Website EN : www.phuro.be Op de site BALANS IN SPORT EN LEVEN sta ik jullie als mental coach & life coach met raad en daad bij en werken we aan jullie mentale kracht, emotionele weerbaarheid en persoonlijke groei ! Jullie vinden er heel wat interessante artikels, tips en weetjes, checklisten en dossiers terug. Website NL : https://balansinsportenleven.wordpress.com

Eén gedachte over “Blijf in het NU”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: