Wie woont er in jouw hoofd ?

In een recente aflevering van “The Big Bang Theory” ging het gekke hoofdpersonage Sheldon met vrienden bowlen. Ze speelden een competitie en in hun tegenpartij zat er een man die Sheldon werkelijk haat door een stom voorval uit het verleden.

Terwijl Sheldon nog steeds wroet met gevoelens van haat, wrok en irritatie voor die persoon, laat het die man (Wil Wheaton) werkelijk koud wat Sheldon denkt. Sheldon steekt zijn walging voor deze persoon niet onder stoelen of banken en meldt terloops dat hij een website heeft opgericht om deze persoon te boycotten. Hieronder volgt de originele conversatie :

Wil Wheaton: You’re not still carrying a grudge because I beat you at that card tournament, are you?

Sheldon Cooper: I’m the proud owner of wilwheatonstinks.com, .net and .org. What does that tell you?

Wil Wheaton: It tells me that I am living rent-free right here. (Points at Sheldon’s head)

tumblr_mg80bqTsZB1rn4qwao3_250

Bang ! Big Bang ! Ik begon me af te vragen wie of wat er uit het verleden nog in mijn hoofd woont die ik eigenlijk de toegang had moeten weigeren…Wie laat ik nog steeds toe om in mijn geest rond te dwalen, mijn gedachten te domineren ? Wie of wat laat ik toe mijn emoties te controleren en mijn innerlijke vrede te verstoren ? Wie of wat laat jij gratis in jouw hoofd wonen ?

Soms herspeel je diverse keren in jouw hoofd wat er in het verleden is gebeurd. Je herbeleeft dan keer op keer de pijn, het leed dat de persoon jou heeft aangedaan. Misschien begin je weer te huilen of word je boos. En dan komen de bedenkingen : had ik maar dit of dat gedaan, of zus of zo gereageerd !

Wel volgende keer als jouw gedachten afdwalen naar een persoon of gebeurtenis uit het verleden waar je nog steeds heftig emotioneel op reageert, speel dan een ander scenario af in jouw hoofd. Opgekropte, niet geuite woede bijvoorbeeld, laat die er nu maar uit en zeg wat je werkelijk had willen zeggen tegen de persoon deze keer ! Zeg : “Stop ! Ik laat jou niet meer toe om mijn innerlijke huis op stelten te zetten !” Creëer het scenario waar jij vrede mee kunt nemen en laat dan los ! (Roep hulp in van een counselor of persoon die je vertrouwt als het om traumatische gebeurtenissen gaat, deze mensen kunnen jou hierin begeleiden en zorgen voor een veilige omgeving voor jou die toestaat om alles te herbeleven.)

Alle emoties en gedachten zijn energie, je zou kunnen zeggen dat de negatieve gevoelens enkel energie is die jij op een verkeerde manier hebt gebruikt ! We plaatsen vaak onze focus en onze intenties op dingen die helemaal niet goed voelen, ze gaan ons gevoel van welbehagen verstoren, ons energielevel naar beneden halen en als je ze lang en diep genoeg verstopt, ziekte veroorzaken in ons lichaam !

De enige die de teugels vast heeft ben jij ! Waarom ga je dan niet de richting uit die jou goed doet voelen ? Als je merkt dat negatieve gevoelens opborrelen, wees je er dan van bewust, voel je zeker niet schuldig dat je je zo voelt maar zie het als een kans om nu jouw focus en intenties recht te zetten of kenbaar te maken voor jezelf. En als jouw innerlijke huis niet meer verstoord wordt door de hooligans uit jouw verleden, heb je genoeg plaats om al het goede toe te laten in jouw leven !

Phuro! Be inspired!

info@phuro.be

 

 

Advertentie

Auteur: Wiena

Be inspired ! Wiena Robert, mental coach & life coach, Belgium. Topics : Mental strength, emotional detachment, personal growth & transformation, spiritual development & awakening. Website EN : www.phuro.be Op de site BALANS IN SPORT EN LEVEN sta ik jullie als mental coach & life coach met raad en daad bij en werken we aan jullie mentale kracht, emotionele weerbaarheid en persoonlijke groei ! Jullie vinden er heel wat interessante artikels, tips en weetjes, checklisten en dossiers terug. Website NL : https://balansinsportenleven.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: