This is my movie !

Als er een film zou bestaan over jouw leven, met jou in de hoofdrol, hoe zou die film er dan uitzien ? Welk genre film zou ik te zien krijgen ? Een romantische film, een tragi-komedie, een heuse actie film, spannende thriller of regelrechte horror ?

Als jouw film een metafoor was voor jouw eigen leven, welke rol zou je dan spelen ? Welke eigenschappen zou jij als hoofdrolspeler hebben ? Wat zou jouw favoriete script zijn ? Welke plaatsen zou je bezoeken en welke mensen zou je ontmoeten ?

Sommige filmmakers weten perfect wie ze moeten casten voor een rol, er zijn er zelfs die een script schrijven speciaal met een bepaalde acteur/actrice voor ogen. Hoe komen we nu te weten wat de perfecte rol is voor ons ?

Als we onze rol in ons leven willen bepalen en veranderen, nemen we het beste onze zelf definities onder handen. Stel jezelf eerlijk een aantal vragen, onderzoek wat je gelooft over jezelf, zie wat je geërfd hebt van jouw ouders, wat je hebt overgenomen van anderen. Houdt het je tegen te zijn wie je wil zijn ?

Als je een nieuw woord hoort en niet weet wat het betekent, ga je het opzoeken in een woordenboek, vervolgens ga je de omschrijving checken met wat je ervaart of ga je je een mentaal beeld voor ogen houden van wat het woord representeert. De betekenis die jij echter aan het woord geeft, bepaalt welke energie het woord gaat uitstralen.

Wanneer je bijvoorbeeld zegt : “ik ben een vrouw”. Wat betekent dat dan voor jou ? Denk je dat je je op een bepaalde manier moet gedragen en bewegen ? Geloof je dat je je zus of zo moet voelen of dat je op een bepaalde manier moet handelen ? Voel je je beperkt door de maatschappij omdat je een vrouw bent ? Voel je je slecht omdat je niet kan koken, je vader zei dat vrouwen die niet goed konden koken maar nietsnutten zijn…Denk je dat meisjes met korte haren niet vrouwelijk genoeg zijn ? Of geloof je dat je weegschaal een bepaald aantal kilogram moet uitdrukken alvorens je de juiste partner gaat vinden ?

Is er iets dat niet meer van toepassing is op jou, dat dateert uit jouw kindertijd, dat je ontgroeid bent, dat je makkelijk zou kunnen achter je laten ? Kan je het wisselen voor een meer positieve kijk, iets waarbij je je nu goed zou voelen en dat je graag zou ervaren in jouw leven ?

Nieuwe ervaringen in ons leven brengen ons nieuwe connecties in ons brein. Het start allemaal in onze geest, in onze verbeelding ! Waar we lang genoeg op focussen materializeert zich in onze wereld maar je moet het eerst ZIEN ! Wie zou je echt willen zijn ? Wat zou je in het leven van jouw dromen doen ?

Ken je de green screens die de filmwereld gebruikt om een bepaalde scène te creëren ? Wel zo zou je het kunnen vergelijken met jouw verbeelding : je start met een leeg beeld waarop alles mogelijk is, alleen projecteer jij de inhoud op het scherm, het is jouw film !

Heb je ondertussen jouw favoriete film voor ogen ? Goed ! Verplaats je nu helemaal in de film zodat je kan voelen hoe het is om deze rol te spelen ! Betrek je lichaam bij jouw visie en let op alle zintuiglijke ervaringen : Waar ben je ? Wat ruik je ? Hoe voel je je ? Ben je alleen of is er iemand bij je ? Hoe ziet jouw dag eruit ? Wat doe je ? Komt je film al tot leven ?

Misschien denk je wel : dromen zijn bedrog ! Wel niet als je erop gefocust blijft, voelt dat het helemaal van jou is ! Blijf ervoor gaan en actie nemen richting jouw doel ! Probeer je te omringen met dingen en personen die jou helemaal aan jouw nieuwe persona of rol doen herinneren. Dit is geen “wishful thinking” of “faken” of “doen alsof”. Als je blijft doen wat je altijd deed, ga je krijgen wat je altijd hebt gekregen : steeds dezelfde film in repeat modus. Wat je voor jezelf niet als waar kunt zien, kan je ook niet in jouw wereld ontwaken.

Jouw lichaam schreeuwt om nieuwe ervaringen, om verandering ! Jouw ware ik wil dat je het leven ten volle ervaart, dat je het leven viert en dat je gewoon geniet. Neem dus iedere dag de tijd om te werken aan jouw film, ’s morgens voor je opstaat en ’s avonds voor je gaat slapen ! State gedurende de dag : “Dit is wat ik wil, dit claim ik voor mezelf ! ” This is my way ! This is my show ! This is my movie !

Phuro! Be inspired!

Wiena

 

 

 

 

 

Advertentie

Auteur: Wiena

Be inspired ! Wiena Robert, mental coach & life coach, Belgium. Topics : Mental strength, emotional detachment, personal growth & transformation, spiritual development & awakening. Website EN : www.phuro.be Op de site BALANS IN SPORT EN LEVEN sta ik jullie als mental coach & life coach met raad en daad bij en werken we aan jullie mentale kracht, emotionele weerbaarheid en persoonlijke groei ! Jullie vinden er heel wat interessante artikels, tips en weetjes, checklisten en dossiers terug. Website NL : https://balansinsportenleven.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: