Ho’oponopono

Ho’oponopono : Een diepe zelfreiniging met 4 zinnetjes

Ho’oponopono is een sjamanistische methode uit Hawaï die ervoor zorgt dat ons ego op één lijn komt met ons Ware Zelf. Beoefenaars van Ho’oponopono hebben het over cleanen, schoonmaken, vrij worden van oude pijn.

Joe Vitale (The Secret) schreef er een volledig boek over (Zero limits) nadat hij de psycholoog waarover hij een verhaal had gehoord, persoonlijk had gesproken over Ho’oponopono. Dr Hew Len kon patiënten genezen zonder ze te zien. Hij werkte in een kliniek waar zwaar gestoorde criminelen werden behandeld. Voordat hij er kwam was het er een puinhoop. Het personeel was constant ziek en overspannen, er was veel onveiligheid. Toen hij er ging werken, ging het beter, de patiënten genazen op miraculeuze wijze !

Het wonderlijke is dat de genezingen plaatsvonden zonder dat de psycholoog de patiënten zag. Hij deed een soort genezing op afstand. Len ging ervan uit dat de patiënten deel uitmaakten van zijn wereld, van zijn persoonlijke perceptie en dat hij zelf verantwoordelijk was voor alles wat hij zag in zijn wereld. Hij was ervan overtuigd dat hij in zijn wereld alles kon genezen via Ho’oponopono. Dus keek hij slechts naar de dossiers van de patiënten en zei ondertussen de 4 zinnen :

img_5807

Velen van ons zijn gevangenen van ons onbewuste. Het zijn de programma’s (onze geloofssystemen, gedachten en emoties) die erin zijn opgeslagen die ons handelen beïnvloeden.

Door ho’oponopono maak je contact met je bewuste geest en worden de programma’s die in het onbewuste opgeslagen zijn definitief weggeveegd. Het is een kans om af te rekenen met oude programma’s in je onbewuste die de oorzaak zijn van dat probleem. Dat kunnen programma’s zijn die te maken hebben met bv angst, pijn, verdriet, beperkingen enz.

Zeg de zinnetjes als er zich problemen voordoen. Je zult zien dat op het moment dat je zegt tegen jezelf en het universum : ik hou van je, dat angst en ergernis verdwijnen. Laat liefde in de plaats komen en sta de harmonie terug toe. 

Wees dankbaar voor het probleem. Zeg dank je wel tegen het universum, want doordat het programma zichtbaar wordt kan het gewist worden. Zeg het spijt me en vergeef me ! Mijn perceptie van deze wereld, dit ding, deze persoon was verkeerd !

Je zegt niet vergeef me alsjeblieft tegen het universum, omdat het universum het nodig heeft om het van jou te horen. Je zegt het omdat jij het nodig hebt om het te horen.

Dr. Hew Len 

Jij bent perfect, het universum is perfect, maar om de een of andere reden heb jij een programma in je onbewuste toegelaten dat problemen veroorzaakt. Je kunt het vergelijken met een computervirus. Meestal is het onduidelijk hoe je dat virus oploopt. Het is ook niet zo belangrijk om dat te weten, maar wil je je ware zelf ontdekken en tot volledig potentieel komen,  dan is het belangrijk er van af te komen.

girl with butterflies in a jump

I love you (tegen het universum), please forgive me (voor de imperfecties in mijn wereld), I am sorry (voor de imperfecties in mijn wereld), thank you (voor de mogelijkheid om de imperfecties te genezen).

 

Hier is het originele gebed van Morrnah, de kahuna (healer) waarvan Dr. Hew Len de techniek geleerd heeft :

Eenheid van Goddelijke schepper, vader, moeder, zoon en dochter. Als ik, mijn familie en voorvaderen U, uw familie of voorvaderen heb beledigd door woorden, daden en handelen vanaf het begin van de schepping tot het heden dan vraag ik U om vergiffenis.

Laat dit alle negatieve herinneringen, blokkades, energieën, vibraties schoonmaken, purificeren en loslaten en ze transformeren in puur licht.

En het is gebeurt.

Morrnah  

hawaii_floral_wallpaper_vector_free_48378

Phuro! Be inspired!

 

 

 

 

 

 

Advertentie

Auteur: Wiena

Be inspired ! Wiena Robert, mental coach & life coach, Belgium. Topics : Mental strength, emotional detachment, personal growth & transformation, spiritual development & awakening. Website EN : www.phuro.be Op de site BALANS IN SPORT EN LEVEN sta ik jullie als mental coach & life coach met raad en daad bij en werken we aan jullie mentale kracht, emotionele weerbaarheid en persoonlijke groei ! Jullie vinden er heel wat interessante artikels, tips en weetjes, checklisten en dossiers terug. Website NL : https://balansinsportenleven.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: