Een wandeling door het bos

Een gemakkelijke manier om jouw onbewuste levensopvattingen aan de oppervlakte te brengen is de volgende meditatie, voorgesteld door Bashar, (channeled by Darryl Anka). Het is een begeleidende meditatie, je kan best de tekst lezen en voor je de meditatie begint enkele keywords noteren zodat je niet vaak afgeleid bent of te vaak de ogen moet openen.

Als je wil, kun je je ogen sluiten zodat je een beter mentaal beeld kan vormen ! Onthoud dat er geen slechte of goede manier is om dit te doen. Probeer gewoon je best te doen !

Start met minimaal 3 maal in- en uitademen, concentreer je ondertussen op je hart en begin wanneer je je comfortabel voelt.

Beeld je nu in dat je in een prachtig bos bent, echt een plaats waar je graag zou willen vertoeven. Sta jezelf toe om even van dit moment te genieten, even van jouw bos te genieten. Welke bomen zijn er ? Hoe is de atmosfeer ? Terwijl je je plek observeert, zie welke tijd van de dag het is. Is het in de ochtend, middag, avond ? Wat voor dag is het ? Zonnig, koeltjes, regenachtig?

Hoe beweeg je je door je bos ? Is er een pad of een weg ? Gaat het pad steeds rechtdoor of zijn er verschillende bochten in en zijwegen ? Is het gemakkelijk of moeilijk bereikbaar ?

Beweeg je nu richting het pad en start de wandeling. Terwijl je jouw weg voortzet, kom je een muur tegen. Hoe ziet die muur er uit ? Wat doe je ? Kun je er langs of niet? Zie je een manier waarop je de muur kan passeren ? Hoe het ook moge zijn, kies wat je zelf natuurlijk of leuk vindt en ga verder.

Wat later kom je een beer tegen. Welke beer zie je ? Hoe ziet hij eruit, wat doet hij ? En wat doe jij ? Sta jezelf toe om even na te denken hoe je op de beer zou reageren. Praat je er tegen ? Doe je iets anders ?

Vervolg jouw weg op een rustige manier. Het volgende dat je tegenkomt op jouw pad is een doos. Hoe ziet de doos eruit en wat doe je ? Sta jezelf toe om wat dan ook te doen dat natuurlijk is voor jou en nu in jou opkomt.

Blijf ondertussen rustig ademhalen, als je merkt dat je je adem begint in te houden, laat dan even alles los en concentreer je terug op jouw ademhaling.

Laten we verdergaan. Het volgende voorwerp dat we tegenkomen is een sleutel. Hoe ziet de sleutel er uit en wat doe je ermee ? Doe ermee wat op dit moment het meest geschikt lijkt voor jou.

Op ons pad komen we nu iets tegen dat vloeistof kan bevatten, kan een fontein, een pomp, een kop of fles zijn. Kies waar jij je prettig bij voelt en beslis wat je gaat doen. Neem de tijd voor interactie en ga dan voort.

We komen een plaats tegen met  water. Hoe ziet dat water eruit ? Wat is de vorm ? Is het rustig of beweeglijk ? Is het een meer of maar een plas ? Neem weer de tijd voor interactie en zet dan jouw wandeling voort.

Terwijl je verder beweegt in jouw bos, sta jezelf toe om alle indrukken van het bos in jou op te nemen, het uitzicht, maar ook de verschillende geluiden of zelfs geuren. Laat alles toe, laat alles er zijn en probeer niets uit te sluiten. Neem nog even diep adem en laat je verder en dieper in relaxatie gaan..

We schreiden langzaam voort en zien al in de verte een bepaalde structuur of gebouw staan. Hoe ziet het eruit ? Is het klein of groot ? Kleurrijk of donker ? Ga je binnen ? Zijn er nog mensen of ben je helemaal alleen ? Wat doe je ?

Laat alles even tot jou doordringen. Neem nu driemaal diep en langzaam adem en kom zachtjes terug in de kamer. Je mag terug de ogen openen.

Probeer je nu alle indrukken te herinneren en in alle eerlijkheid op te schrijven hoe je reageerde op de verschillende objecten. Misschien hebben sommigen dit al bij de sleutelwoorden  genoteerd.

We gaan in op de meditatie en alle voorwerpen die je bent tegengekomen.

Hoe was het bos ? Waren de bomen groen of eerder bruin, kort of groot? Het is een perfecte analogie met hoe je naar het leven kijkt.

Welke pad koos je uit ? Was het een breed of smal, natuurlijk of aangelegd, recht of kronkelend pad ? Hoe beweeg je je dus voort in het leven ?

Het type dag heeft te maken met de manier waarop volgens jou het leven jou behandelt.

De muur heeft betrekking op hoe jij met obstakels of problemen omgaat. Was de muur groot en hoog, was ze te omzeilen of vond je een andere manier om erover te komen ? Waarvan was de muur gebouwd ?

De beer vertegenwoordigt de manier waarop je je emotioneel relateert aan jouw omgeving, andere mensen en relaties.

De doos kan je zien als wat je vindt dat het leven nog in petto heeft voor jou. Wat bevat het : verrassingen, iets nieuws of iets oud en vertrouwd ? Iets waardevol ?

De sleutel is hoe jij tegenover wijsheid staat : was de sleutel oud en roestig, of nieuw en met diamanten? Neem je de sleutel mee of laat je deze liggen ?

Datgene waaruit je kan drinken heeft te maken met hoe je tegenover de liefde staat, de stroom of plek water hoe je je sexualiteit en sensualiteit ziet.

Hoe ga je om met de geluiden en geuren in het bos, is het compleet stil, sluit je geluiden uit of laat je ze gewoon toe ? Ruikt het heerlijk of zit er een luchtje aan ? Wordt je erdoor afgeleid of accepteer je alles ?

Het gebouw of de structuur die je tegenkomt, vertegenwoordigt hoe je de fysieke dood tegemoet kijkt. Was het een grote tempel of een klein huis, waren er mensen of was je er alleen ? Wat kon je er doen ? Heb je de sleutel gebruikt of de doos die je onderweg hebt gevonden ? Iets anders ?

De meditatie geeft een idee van jouw levenshouding op dit moment. Met dit zelfinzicht kun je nu verder aan de slag en verandering aanbrengen waar je wenst. Je kan jouw boodschap waarvoor je in dit geval een metafoor hebt gebruikt in jouw onbewuste inplanten en wijzigingen aanbrengen waar nodig ! Jij hebt volledige controle hierover. Er zijn geen beperkingen !

 

 

 

 

 

 

Advertentie

Auteur: Wiena

Be inspired ! Wiena Robert, mental coach & life coach, Belgium. Topics : Mental strength, emotional detachment, personal growth & transformation, spiritual development & awakening. Website EN : www.phuro.be Op de site BALANS IN SPORT EN LEVEN sta ik jullie als mental coach & life coach met raad en daad bij en werken we aan jullie mentale kracht, emotionele weerbaarheid en persoonlijke groei ! Jullie vinden er heel wat interessante artikels, tips en weetjes, checklisten en dossiers terug. Website NL : https://balansinsportenleven.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: