Bevrijd jezelf van emo-bagage

Een probleem kun je pas echt oplossen als je het onder ogen durft te zien. Zolang wat je gelooft of wat je voelt, diep verborgen blijft in jouw onbewuste, zal je met triggers te maken krijgen van deze schaduwzijde en er steeds mee geconfronteerd worden. Tenzij je beslist om niet meer jouw hoofd in het zand te steken ! Het is aan jou om je bewust te worden van al de beperkingen die jou tegenhouden om gelukkig, succesvol of gezond te zijn !

held-back

Soms zijn deze beperkende gedachten en overtuigingen zelfs helemaal niet van jou. Je kreeg ze mee van jouw ouders, leraars, vrienden of vijanden. Dat kan een gevoel zijn van nooit genoeg te zijn, steeds hard te moeten werken om goedkeuring te krijgen, het kunnen gedachten zijn dat je helemaal niet waard bent om iets te bereiken, het lijstje kan eindeloos doorgaan…we sleuren al te vaak de overtuigingen van anderen mee, die als we eerlijk zouden zijn tegen onszelf, ons niets opbrengen. Ze houden ons enkel tegen datgene te bereiken dat we zelf willen.

Heb je het gevoel dat je de wereld op jouw schouders meedraagt ? Heb je jezelf zo weg gecijferd dat je enkel nog een dumpplaats bent voor de problemen van anderen ? Wil je eigenlijk “genoeg” roepen maar ga je ondertussen door met die olifant op je rug ?

Loslaten van zorgen, verdriet, haat, wrok en angst maakt terug heel wat ruimte vrij om nieuwe, gezonde keuzes te maken en je terug te oriënteren op jezelf.

Veel van deze ballast kan de vuilbak in als je beseft dat het enkel jezelf ontrieft. Je hebt controle over je eigen gedachten, gevoelens, en gedrag. Anderen veranderen of de omstandigheden rondom jou proberen te controleren is nutteloos. Als je ervoor kiest om aan jezelf te werken zal je merken dat je vlug het roer terug in handen kunt nemen en zelf de richting kunt kiezen die je uitgaat.

De hulpmiddelen die een coach je kan aanreiken zijn echt eenvoudig toe te passen. Misschien hebben ze wel wat tijd nodig en inzet van jou,maar je zal stap voor stap vooruitgang maken en merken dat bewust in het leven staan echt niet zo moeilijk is !

Phuro! Be inspired! info@phuro.be

 

 

Advertentie

Auteur: Wiena

Be inspired ! Wiena Robert, mental coach & life coach, Belgium. Topics : Mental strength, emotional detachment, personal growth & transformation, spiritual development & awakening. Website EN : www.phuro.be Op de site BALANS IN SPORT EN LEVEN sta ik jullie als mental coach & life coach met raad en daad bij en werken we aan jullie mentale kracht, emotionele weerbaarheid en persoonlijke groei ! Jullie vinden er heel wat interessante artikels, tips en weetjes, checklisten en dossiers terug. Website NL : https://balansinsportenleven.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: