It takes two to fight !

Voor ieder gevecht heb je twee vechtersbazen nodig. Voor iedere pesterij heb je een gepeste nodig en een pestkop.

Het moment dat een opmerking, actie of aanval van iemand anders jou raakt (dus telkens wanneer je een negatieve emotie voelt zoals schaamte, verdriet, schuld, boosheid, verdriet) heb jij het toestemming gegeven om in jouw systeem binnen te dringen ! De haatzender weet dat jij zijn boodschap ontvangen hebt en dat het iets met je doet ! Hij is trots op zijn prestatie en jij, arme jij blijft verdwaasd achter, je vind jezelf maar een nietsnut.  Misschien volgt er een fysieke uithaal en probeer je jezelf te verdedigen, misschien kan je jezelf amper beschermen, buig je jouw hoofd neer en druip je af…

Maar de bullebak heeft jouw angst nodig om controle te kunnen uitoefenen over jou ! Zolang één van jullie beide niet in balans is zullen beide partijen elkaar nodig hebben, de ene kan niet zonder de andere, zorg dus dat jij als eerste in evenwicht bent !

Pesten richt zich steeds tot de fysiek of mentaal zwakkeren onder ons. Toch kan je wanneer je jezelf onder controle hebt weerstand bieden aan fysiek brute kracht of éénder welke psychische terreur of intimidatie. “Het raakt jou koude kleren niet” wil letterlijk zeggen “je laat het niet op jou INwerken !”

Iemand die wil vechten, daagt uit en aast op jouw reactie. Heb je al gemerkt dat wanneer iemand zijn kalmte bewaart en weigert te vechten, zijn tegenstander meestal furieuzer wordt ? De stoppen slaan door wanneer hij niet krijgt wat hij wil, (wanneer jij niet reageert of anders reageert) hij wordt nerveus en begrijpt niet wat er gebeurt wanneer je zijn aanval gewoon van je afborstelt !

Je hebt het recht jezelf fysiek te verdedigen maar kwaadheid met kwaadheid bestrijden lost niets op. Lao Tse zei : “De beste vechter is nooit kwaad”. Een echte strijder is in evenwicht. Hij verhoogt zijn wilskracht NIET zijn woede ! In een staat van balans, wanneer zijn aandacht in zichzelf is gericht, is er werkelijk niemand die hem kan beïnvloeden.

De voornaamste redenen  waarom de Maori’s hun haka dans uitvoeren voor de strijd is om hun eigen krachten op te wekken en om hun tegenstanders af te schrikken. Zij roepen echter geen haat op of geen agressie, want dat zou hun kracht verminderen. Ware kracht komt vanuit jezelf en berokkent  niemand anders schade toe. Wanneer er toch een aanval zou zijn, zei het fysiek of verbaal kun je de woede, haat en negatieve energie terugzenden, zonder dat het jou maar één haar gekrenkt heeft. Voor alle negatieve energie die op jou is gericht door anderen geldt : Niet van mij, return to sender !

Stel fysieke grenzen, bescherm je energetisch, leer nee te zeggen, oefen enkele krachtige one-liners in, ga een verdedigingscursus volgen. Aarzel niet om hulp te vragen of een vertrouwenspersoon in te schakelen wanneer je met één of andere vorm van pesten of agressie te maken krijgt. Ook wanneer je een vermoeden hebt dat iemand in jouw omgeving hieronder gebukt gaat ! Schakel de coach in voor meer tips & tricks zodat je je zelfwaarde weer ontdekt, negativiteit de baas blijft en je voortaan die denigrerende opmerkingen niet meer in jouw rugzak meezeult !

Lees ook : Van kwetsbaar naar weerbaar voor meer tips !

Phuro! Be inspired!

Advertentie

Auteur: Wiena

Be inspired ! Wiena Robert, mental coach & life coach, Belgium. Topics : Mental strength, emotional detachment, personal growth & transformation, spiritual development & awakening. Website EN : www.phuro.be Op de site BALANS IN SPORT EN LEVEN sta ik jullie als mental coach & life coach met raad en daad bij en werken we aan jullie mentale kracht, emotionele weerbaarheid en persoonlijke groei ! Jullie vinden er heel wat interessante artikels, tips en weetjes, checklisten en dossiers terug. Website NL : https://balansinsportenleven.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: