Van inspiratie tot transformatie – Deel 2 : Zien (zelfconcept & visie)

“Wat ook jouw leeftijd is, jouw vorming of jouw opvoeding, waarvan je bent gemaakt is vooral ongebruikt potentieel.”

George Leonard

Jouw verbeelding is één van jouw belangrijkste hulpmiddelen om jouw gewenste realiteit te creëren. Het bevat werkelijk alle mogelijke versies van jouw realiteit die er bestaan in het hier en nu ! Je kan het als een oneindig veld van mogelijkheden zien. Leer dit veld te gebruiken !

Door jouw aandacht te richten op wat je wil of verlangt, kies je de realiteit die je wenst te ervaren. Jouw focus betekent dat je je energetisch verbindt met datgene waar je jouw aandacht op richt. Maar dat wil niet zeggen dat jouw wens hierdoor gemanifesteerd wordt, we ontbreken nog de activerende factor : onze gevoelens. Zij zijn als het ware de brandstof die ons de nodige energie geeft om ons doel te bereiken. Zonder de juiste gevoelens zou de droom, het verlangen maar een hoopvolle gedachte of droom blijven. Ze blijven “mogelijkheden” als we er blijven aan denken, ze worden pas echt als we “vanuit” hen denken. Op onze emoties komen we later terug.

De andere reden dat niet alles wat je je inbeeldt werkelijkheid wordt of anders gezegd de reden dat ze niet zichtbaar zijn voor jou in jouw realiteit is omdat ze niet “in tune” zijn of synchroon met wat we erover geloven. Het verlangen kan de deur openen, jouw negatief oordeel of wat je denkt dat waar is, kan de deur terug sluiten. Wat plaats jij zoal achter de woorden “Ik ben…? Wat denk je overwegend over jezelf ? of zeg je : ik wil wel MAAR…Vanwaar komen deze assumpties en zijn ze waar? Ze zijn waar als we erin geloven !

We selecteren of kiezen en ontvangen specifieke versies van de realiteit door ons geloof erin. We kiezen en ontvangen door 100% te vertrouwen in “wat we weten dat zo is”, op ieder moment geloven we wel IETS !

Jij als de architect van jouw eigen leven, kan de realiteit ervaren waarnaar je zo verlangt net zoals de architect het huis kan zien zoals hij het in zijn visie of verbeelding gemodelleerd heeft.

Als je een verlangen hebt en onmiddellijk in actie zou schieten, meteen zou beginnen “bouwen” zonder plan, dan kies je voor de harde weg. Focussen op verandering van gedrag om tot het gewenste resultaat te komen vergt meestal veel discipline, herhaling en wilskracht. Bij de minste storm kan je bouwsel instorten en kan je ontmoedigd raken. Als je een plan hebt (visie) kan je je acties terug bijstellen. Mocht je andere aspecten van jezelf zoals je zelfconcept en geloofssystemen eerst aanpassen, zouden je inspanningen sneller effect hebben !

Van inspiratie tot transformatie – Phuro! Be inspired!

Deel 1 : Het Verlangen

Volgende blog Deel 3 : Voelen

 

 

 

Advertentie

Auteur: Wiena

Be inspired ! Wiena Robert, mental coach & life coach, Belgium. Topics : Mental strength, emotional detachment, personal growth & transformation, spiritual development & awakening. Website EN : www.phuro.be Op de site BALANS IN SPORT EN LEVEN sta ik jullie als mental coach & life coach met raad en daad bij en werken we aan jullie mentale kracht, emotionele weerbaarheid en persoonlijke groei ! Jullie vinden er heel wat interessante artikels, tips en weetjes, checklisten en dossiers terug. Website NL : https://balansinsportenleven.wordpress.com

2 gedachten over “Van inspiratie tot transformatie – Deel 2 : Zien (zelfconcept & visie)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: