Van inspiratie tot transformatie – Deel 1 : Het Verlangen

 

“Iedere transformatie begint met een intens, vurig verlangen om getransformeerd te worden”

Neville

Jouw verlangen is de katalysator voor groei. Het maakt dat je jouw huidige realiteit wil aanpassen, een pijnlijke situatie wil ontgroeien, een droom naar jou wil toetrekken.

Het verlangen is onze motivatie tot verandering. Er is een zaadje geplant dat je wenst te zien groeien.

Ieder verlangen dat je ooit geuit hebt of niet geuit, op een positieve of negatieve manier is een vraag aan het universum, een kosmisch order. Wanneer je op de juiste manier zou vragen, zou ieder verlangen vervuld kunnen worden in een mum van tijd, maar je laat je leiden door wat je in jouw wereld ziet : angst, haat ,vertwijfeling, limitaties en gebrek, en jij besluit dit te aanvaarden als waar. Niets staat er tussen jouw hoogste ideaal van jezelf of jouw hartenwens dan jouw eigen angst en twijfels.

We hebben reeds alles in ons om succesvol, gelukkig en gezond te zijn, we hebben van nature uit innerlijke hulpmiddelen ter beschikking : onze verbeelding, focus, gedachten, woorden, emoties, gevoelens, we zijn het enkel verleerd om deze hulpmiddelen, die eenieder van ons heeft, correct te gebruiken.

Status quo kun je enkel voorkomen door “out of the box” te denken, je gevoelens als GPS te gebruiken en je bewustzijn te verruimen door andere, nieuwe ervaringen op te doen. Buckminster Fuller zei : “de beste manier om de toekomst te voorspellen is door haar zelf te scheppen”.

Verlangen betekent : je bent (nog) niet wie of waar je wil zijn of wat je wil hebben, maar het betekent ook dat het niet ver verwijderd is. Als je het verlangen laat groeien tot het een obsessie wordt, zal het alle andere ideeën uit jouw bewustzijn verbannen. Als het jouw verlangen is om rijk te worden, dien je eerst rijk te zijn in jouw bewustzijn. Je dient jezelf te kunnen overtuigen, te geloven en te weten dat je het hebt, ook al lijkt niets of niemand in jouw omgeving dit te ondersteunen !

Volgende blog : Van inspiratie tot transformatie,Deel 2 : Zien : Zelfconcept en visie

Advertentie

Auteur: Wiena

Be inspired ! Wiena Robert, mental coach & life coach, Belgium. Topics : Mental strength, emotional detachment, personal growth & transformation, spiritual development & awakening. Website EN : www.phuro.be Op de site BALANS IN SPORT EN LEVEN sta ik jullie als mental coach & life coach met raad en daad bij en werken we aan jullie mentale kracht, emotionele weerbaarheid en persoonlijke groei ! Jullie vinden er heel wat interessante artikels, tips en weetjes, checklisten en dossiers terug. Website NL : https://balansinsportenleven.wordpress.com

4 gedachten over “Van inspiratie tot transformatie – Deel 1 : Het Verlangen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: