Wanneer schonk JIJ de laatste keer IEMAND bewust & oprecht jouw aandacht ?

Mensen zijn sociale wezens, we hebben allemaal nood aan liefde, positieve aandacht en waardevolle connecties, maar we hebben voor onszelf een omgeving en cultuur gecreëerd die ons afsnijdt van iedere ware connectie en we hebben substituten gevonden via sociale media.
Wij hebben een maatschappij gecreëerd waarin het gemakkelijker is om van alle menselijke contact afgescheiden te zijn dan ooit tevoren. De schrijver George Monbiot sprak zelfs over “the age of loneliness”.

Het is niet vreemd dat nu meer mensen verslaafd raken aan drank, drugs en medicijnen. Je kan het als een symptoom zien van de ziekte waaraan velen van ons lijden : we staren constant naar het eerstvolgende object dat we kost wat kost willen bemachtigen maar vergeten ondertussen oprechte aandacht te schenken aan de mensen rondom ons.

En dan vraag ik me af hoe we allemaal, individueel en samen, kunnen herstellen van de ziekte van sociaal isolement die ons als een dichte mist sluier omringt.

12373407_1224381520912512_4832075561680260171_n

Je kan glimlachen naar mensen op straat of een praatje slaan met een onbekende, je kunt beslissen om bewust en met volle aandacht naar iemands verhaal te luisteren, je kunt “zomaar” iemand een geschenkje of bloemen kopen of iets heel origineel doen voor iemand als teken van appreciatie, je kunt een ouderwetse “kletsavond” organiseren of samen gaan wandelen. Je kunt ook vrijwilliger worden !

Start positieve verandering bij jezelf want de maatschappij dat ben ook jij ! Wees daarom vandaag een bron van inspiratie en motivatie voor iemand die het nodig heeft !

PHURO! BE INSPIRED!

Advertentie

Auteur: Wiena

Be inspired ! Wiena Robert, mental coach & life coach, Belgium. Topics : Mental strength, emotional detachment, personal growth & transformation, spiritual development & awakening. Website EN : www.phuro.be Op de site BALANS IN SPORT EN LEVEN sta ik jullie als mental coach & life coach met raad en daad bij en werken we aan jullie mentale kracht, emotionele weerbaarheid en persoonlijke groei ! Jullie vinden er heel wat interessante artikels, tips en weetjes, checklisten en dossiers terug. Website NL : https://balansinsportenleven.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: